Окончателни присъди по делото Хитрино. Двамата машинисти, управлявали катастрофиралия влак, предизвикал

...
Окончателни присъди по делото Хитрино. Двамата машинисти, управлявали катастрофиралия влак, предизвикал
Коментари Харесай

Жители на Хитрино не са удовлетворени от решението на ВКС

Окончателни присъди по делото " Хитрино ".  Двамата машинисти, управлявали авариралия трен, провокирал преди седем години гърмеж на газ и лишил живота на седем души получават по 10 и 15 години затвор.

Голяма част от жителите на Хитрино не са задоволени от присъдите и смятат, че цялата истина за случая не е станала известна.

Шенай Хюсеин губи брачна половинка си и наследник в нещастието от 10 декември 2016 година. И през днешния ден обаче не е задоволена от окончателното правосъдно решение, което осъжда машинистите на товарната влакова комбинация поради това, че са управлявали с превишена скорост, което съгласно експертизите е довело до съдбовния случай.

Върховният касационен съд удостовери присъдите на Димитър Михнев и Радослав Петков

„ Не е задоволително машинистите, че влизат в пандиза. Къде са другите отговорни, цялата истина не е ясна дотук. Защо съдът спря делата за обезщетение, за какво към момента чакаме обезщетение от съда, нямат и дребното опрощение, доста години се минаха, към момента ще чакаме ли “, пита тя.

Делата по исковете на десетките потърпевши и околните на седемте починали, които са за към 10 млн. лв., бяха прекъснати до привършване на наказателния развой и в този момент се чака тяхното обновяване.

След случая, станал в самия център на Хитрино, железопътната инфраструктура бе напълно ремонтирана, включително и жп прелеза, където се бяха преобърнали вагоните – цистерни.

„ Влаковете си вървят обикновено, възвърнаха доста бързо придвижването, дори и в този момент всичко си е обикновено, гарата, коловозите, стрелките, вървят си влаковете “, изясни началник придвижване на гара Хитрино Ахмед Велиев.

Според съда дейностите на машинистите са били осъществени по несъобразителност

Самото Хитрино също е възобновено, с напълно нова улична инфраструктура, ремонтирани и издигнати къщи, на мястото на разрушените и актуализирани публични здания.

Краят на наказателния развой напълно не е и края на правосъдните саги към нещастието, тъй като в този момент за доста от жителите на Хитрино следва и правосъдна борба за поисканите от тях компенсации.

Двамата машинисти отхвърлиха коментар пред bTV.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР